Grillet laks

Ingredienser.
Lage til laksen.
1 lakseside
50 G sukker
50 G salt
Salt og sukker blandes godt sammen og fordeles oven på en hel lakseside.
Efterfølgende skal laksen marineres køligt i fire timer.

Topping til laksen
3 røde peber
0,5 tsk cayennepeber
2 tsk alm sukker eller brun farin.
4 skiver bacon.

Hvis det laves på kulgrill, skal man ca bruge 50 stk briketter, og 2 håndfulde madquite rygeflis.

De røde peber “brændes” af på grillen, så de bliver helt sorte, derefter skal de i en lukket plastikpose, hvor de trækker lidt.
På den måde er det lettere at få alt skindet af.
Herefter blendes peberen let, og de drænes for væde, herefter skal de moses sammen med cayennepeberen og sukkeret.
Baconen grilles helt sprøde og fedtfrie.
Baconen afkøles, og hakkes i små, og ensartet stykker.
Laksesiden skylles, og deles i 100 grams stykker, lægges på stanniol, og peberblandingen fordels over laksestykkerne, lige inden grillningen drysses baconstykkerne over peberblandingen på laksestykkerne.
Laksestykkerne lægges på grillen, gerne på indirekte varme.
Ca efter 20 minutter, tages laksestykkerne af grillen, skindet tage af, og anrettes gerne med salat og flutes.

Velbekomme.

laksret