Fiskeri fra land – Simple tips til familiefiskeri
Flere steder i og omkring silkeborg findes der et udmærket fiskeri fra brinken, som ofte bliver overset. Det er en skam, for der er gode muligheder også for dem, der ikke har adgang til båd.
Fiskeri fra brinken er desuden ofte eneste mulighed for at afvikle en god tur, hvis man tager hele familien eller en flok glade unger med på fisketur, eller hvis man f.eks. ferierer omkring Silkeborg og får lyst til at prøve kræfter med nogle af de rigelige mængder fiskevand.
Der er ikke lang vej til succes. I forårs- og sommermånederne myldrer det med rimter. Der er her tale om en fiskeart, der er i stor fremgang i hele Gudenå-systemet, og det gælder bestemt også Silkeborg. Alle steder, hvor man har adgang til Remstrup å, kan man på meget simpel maner rigge et flydende 15 grams bombarda op med et tyndt forfang på 100-150 cm, montere en str. 4-10 krog, og så fiske et stykke flydende skorpe fra en skive billig toast.
Metoden giver ofte hurtigt en rimte. Sædvanligvis er sådan en 30-45 cm, men er man det mindste vedholdende, så venter der ofte en fisk på 50 cm med en vægt på godt 2 kg. Det er de fleste, såvel børn som voksne, glade for at fange.
Husk, at spiseværdien er ringe, så sæt dem forsigtigt ud igen, gerne efter et hurtigt billede. Hvis man hjemtager en fisk for at få det aspekt med, så er det naturligvis i orden, men så spiser man den også 😉
En god gammeldags regnorm over bunden er en anden oplagt metode, og her er man ikke begrænset til strømmende vand. En orm er noget af det mest all round der findes. Skaller, brasen og aborre kan sjældent stå for en fristende regnorm, og selv søørreder landes jævnligt på den alsidige agn.
– Hvis man satser på skaller og brasen, så er det typisk bedst at lade ormen ligge stille på bunden, og så tjekke den hvis der skulle gå 10 minutter uden at man har registreret et hug. Det mest simple er rig er nok et omvendt paternoster, men det simple virker. Satser man mest på aborre og søørred, så kan rigget spindes langsomt og rykvist ind.
Er regorm ikke lige til at skaffe, så er almindelige dåsemajs et udmærket alternativ, som rudskaller, skaller og brasen gerne sætter til livs.
Eksempel på et simpelt bundrig, der fanger. Brug en klar line i tykkelsen 0,20-0,30 mm. (Line, krog og synk er her skaleret for synlighed).
Slutteligt, så kan aborre og søørred naturligvis også overlistes med blink, spinnere, jigs og woblere.
Skrevet af Allan Mathiasen